Share

Kongsi Di Facebook Anda!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Jika di zaman Tan Sri Dr.Mahathir, kerja swasta lebih glamour, lebih memberi gaji dan elaun yang besar. Di zaman Pak Lah pula, kerja kerajaan pula menjadi popular kenaikan gaji lebih kurang 30%.

Banyak kelebihannya bekerja dengan sektor awam dan saya percaya disebabkan kelebihan-kelebihan inilah mengapa begitu ramai orang memohon jawatan kosong yang diiklankan di sektor awam. Antara kelebihan-kelebihan yang anda dapat sebagai seorang penjawat awam ialah:

-Elaun perumahan
-Cost of living allowance (COLA)
-Imbuhan tetap khidmat awam (Itka)
-Kenaikan gaji setiap tahun
-Kemudahan pinjaman komputer dan kenderaan Cuti tahunan mengikut kelayakan
-Cuti bersalin
-Pinjaman perumahan
-Caruman KWSP atau pencen
-Bersara pada umur 58 tahun
-Peluang kenaikan pangkat
-Peluang melanjutkan pelajaran
-Peluang untuk berkursus dari semasa ke semasa
-Lebih banyak masa diluangkan bersama keluarga

Oleh itu,tidak hairanlah mengapa terdapat beratus-ratus ribu orang telah memohon untuk berkhidmat dalam sektor awam pada zaman krisis ekonomi ini.

Akan tetapi, adakah mudah untuk memasuki sektor awam ini ? Jika anda fikir memang mudah untuk bekerja kerajaan, anda silap..

FAKTA PENTING!

Lebih 700,000 permohonan telah diterima pada tahun 2007 dan yang dipanggil temuduga adalah 350,000 untuk mengisi 38,000 jumlah kekosongan di sektor awam.

Nak tahu rahsia untuk lulus temuduga kerja kerajaan?

KLIK DI SINI UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT!Ebook Panduan Percuma:

Iklan Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta
Di 
http://iklankerjaya.blogspot.com

Disclaimer

All job ads and career information published in the IklanKerjaya.blogspot.com is intended to assist you in finding job vacancies in the government sector and private sector, this blog is above initiatives IklanKerjaya.blogspot.com and no relation to any departments and companies.

IklanKerjaya.blogspot.com not guarantee the accuracy, errors and changes the information published. IklanKerjaya.blogspot.com also not be liable for any losses when using the information in this blog.